ساخت استخر | روش های طراحی استخر، جکوزی و سونا

برای ساخت و طراحی استخر، جکوزی و سونا جای نگرانی نیست. آن را به شرکت بانژ آب بسپارید تا با بهترین تجهیزات استخر و جکوزی آن را برای شما اجرا کنند.
طراحی و ساخت استخر
طراحی و ساخت استخر، سونا و جکوزی تابعی از استانداردهای مهندسی ساختمان است؛ این روزها ساخت استاندارد استخرها نیاز به تخصص ویژه دارد برهمین اساس کارشناسان این حوزه توصیه میکنند که باید طراحی و ساخت استخر و نصب و راه اندازی تجهیزات استخر، سونا و جکوزی باید توسط افراد متخصص این امر انجام پذیرد.
شرکت بانژ آب با دارا بودن سالها تجربه یکی از متخصصترین برندها در این حوزه به شمار میرود که با رعایت استانداردهای سازه رضایت اکثری کارفرمایان را جلب خواهد کرد.
در این مقاله قصد داریم شما را به صورت اجمالی با انواع استخرها و نحوه طراحی و ساخت آنها و همچنین انواع تجهیزات جکوزی و تجهیزات سونا آشنا سازیم تا قبل از اقدام به ساخت استخر، دید بهتر و واضحتری به این مقوله داشته باشید.
اهمیت رعایت اصول ساخت و نکات ایمنی در سازه استخر
به طور کلی در طراحی سازه مخزن استخرها از بتنهای مسلح با آرماتوربندی اصولی استفاده میشود و نحوه توجه طراح و سازنده به اجرای آب بندها و درزهای انبساط، نحوه کارگذاری لولهها و مجاری تأسیساتی و حتی نوع لولهها و اتصالات درون بتن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
تمام موارد بالا به این دلیل مهم هستند که وجود احتمال نشتی به دلیل عدم رعایت اصول ساخت و نصب تجهیزات، علاوه بر کاهش مداوم آب استخر، احتمال نشت مخزن استخر و همچنین آسیب دیدگی فونداسیون سازه جانبی استخر نیز وجود دارد.
همچنین تعمیر و نگهداری سازه استخر، موتورخانه و تجهیزات امری است که باید به آن توجه ویژهای داشت تا در صورت وجود سریعاً بتوان از خرابی، آسیب دیدگی نقاط مختلف و دستگاهها جلوگیری کرد.
استفاده از پمپ استخر و فیلتر استخر به صورت اصولی و از برندهای معتبر یکی دیگر از مواردی است که در ساخت استخر باید مورد توجه قرار گیرد؛ سیستم تصفیه استخر مهمترین جزء استخر است که خرابی آن میتواند باعث دردسر زیادی برای کارفرما شود.
انواع استخر
استخرها در دو دسته بندی روباز و سرپوشیده طبقه بندی میشوند و دارای کاربریهای متفاوتی مانند: استخرهای مسکونی، استخرهای شنای قهرمانی، عمومی، تفریحی، خصوصی، باغی، بهداشتی و درمانی، استخرهای موجود در پارکها، آبنماها و… میباشند.
ابعاد استخرها نیز در دسته قرار میگیرند:
- ۲۵*۱۳٫۵ متر که در بعضی اماکن ورزشی به ابعاد ۳۰*۱۰ متر تبدیل میشوند.
- ۳۳*۱۶ متر
- ۵۰*۲۵ متر یا ۵۰*۲۱ متر

عمق استخرها نیز بسته به نوع کاربری آنها متفاوت است:
- استخرهای آموزشی و مخصوص مبتدیان شنا: ۷۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر
- استخرهای عمومی: ۱۲۵ تا ۳۵۰ سانتیمتر
- استخرهای قهرمانی: ۱۸۰ تا ۴۵۰ سانتیمتر (برای شیرجه با ارتفاع مختلف تا عمق ۱۰ متر نیز ساخته میشوند)
- استخرهای واترپلو: برای مردان به ابعاد ۳۰*۲۰ متر و عمق ۱۸۰ سانتیمتر و برای بانوان در ابعاد ۲۵*۲۰ متر و عمق ۱۸۰ سانتیمتر
روشهای ساخت استخر
۱- ساخت استخر با بلوک سیمانی:
یکی از آسانترین روشهای ساخت استخر، بلوک سیمانی است که به صرفهترین روش برای ساخت استخر ویلایی با حجم کم آب است. استفاده از مصالح و ملات مناسب، آب بندی اصولی و عایق کاری صحیح از مهمترین عواملی است که باید در ساخت آن دقت کافی داشت.

۲- ساخت استخر با آرماتور و بتن ریزی:
این روش مطمئنترین و بهترین روش ساخت استخرهای حرفهای با ابعاد بزرگتر و با حجم بیشتر آب است که ساخت آن نیاز به هزینه بیشتر، تجهیزات و مصالح بیشتر و همچنین دقت بیشتری دارد. شیب بندی استخر باید به گونهای باشد که آب درون استخر هنگام تخلیه به یک نقطه در کف استخر هدایت شود.
ساخت جکوزی با بهترین تجهیزات جکوزی
پس از ساخت استخر در صورت تمایل میتوان ساخت جکوزی را نیز در برنامه خود قرار داد. ساخت جکوزی نیز تا حدودی همانند ساخت استخر اما در ابعاد بسیار کوچکتر است و فرآیند تصفیه جکوزی نیز با مقداری تغییرات جزیی همانند تصفیه آب استخر است.
آب جکوزی جهت تصفیه ابتدا وارد پمپ میشود و پس از خروج از پمپ وارد سیستم تصفیه میشود، سپس کدورت و چربیهای آب گرفته میشود و بعد از عبور از مبدل، آب موجود در سیکل تصفیه، گرم میشود؛ در انتها کلر یا uv به جهت از بین بردن میکروبها به آب اضافه میشود.
در جکوزیها پمپهای فشار قوی تعبیه میشوند که توسط آب جتها وظیفه پرتاب آب به داخل جکوزی را دارند. در کنار پمپ فشار نیز اغلب از پمپهای هوا یا بلوئر برای وارد کردن هوا به داخل آب استفاده میشود.

نمونهای از تجهیزات جکوزی عبارتند از:
- مبدل حرارتی
- پکیج گرمایشی
- سر جت
- پایه جت
- پمپ جت
- پمپ تصفیه جکوزی
- هیتر جکوزی
- مشعل گازوئیلی
- تجهیزات روشنایی جکوزی
- فیلتر کارتریجی
- فیلتر شنی
- فیلتر دیاتومه
- کلرزن
- گریل
- گرمکن برقی
- اسکیمر
- و…
تجهیزات سونا | ساخت و طراحی سونا
ساخت سونای خشک و سونای بخار قسمت جذاب دیگری است که میتوان در کنار استخرها به آن پرداخت.
سونا باعث آرامش اعصاب، کاهش استرس، ایجاد شادمانی و ایجاد سلامتی میشود.
تجهیزات سونا قسمت مهمی از ساخت اتاقکهای سونا میباشد که تجهیزات کمتری را شامل میشود اما باید در ساخت آن دقت زیادی به خرج داد.
عایق بندی حرارتی سونا مهمترین قسمت ساخت سونا میباشد.
سونا دارای دو نوع سونا بخار و سونا خشک میباشد. دمای سونا بخار معمولاً بین ۳۵ تا ۴۵ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی آن بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد است. همچنین دمای مناسب سونا خشک بین ۶۰ تا ۸۰ درجه سانتیگراد میباشد.
انواع تجهیزات سونا
- هیتر سونا
- دیگ بخار
- سنگ هیتر
- تابلو ترموستات
- تجهیزات روشنایی سونا
- رطوبت سنج
- دماسنج
- ساعت شنی
- ترمومتر
- دریچه چوبی تهویه سونا
- پایه جت
- دستگاه بخار ساز
- شیر تخلیه اتوماتیک بخار ساز
- کنترل پنل هیتر
سخن آخر
ساخت استخر، سونا و جکوزی به دلیل حساسیت در ایزولاسیون و آب بدنی کف و دیوارها نیاز به دقت فراوانی دارد، لذا اجرای هر مرحله از ساخت استخر مستلزم زمان لازم و دقت در انتخاب متریال درجه یک و تجهیزات مناسب است. قبل از هرگونه خرید تجهیزات استخر، سونا و جکوزی میتوانید با کار شناسان شرکت بانژ آب مشورت کنید تا بهترین تصمیم را برای ساخت استخر خود بگیرید.